The awakening of the snake

THE TELLURIC SINGER. VOLUME II. PYRENEES

The awakening of the snake

Els enregistraments amb Xavier Jaumot, en una cabana enmig del bosc, al pre Pirineu català, van ser una experiència continuada durant tres anys de pujades intermitents des de Barcelona a manera gairebé de retir monàstic. El total aïllament ens permetia enfonsar-nos en la letargia de la serp i el seu progressiu despertar.

A altes hores de la nit, Xavier i jo convocàvem amb els teclats i la veu; l’esperit, les emocions i sensacions d’aquest animal sagrat dipositari del sentir més profund de les entranyes de la terra. De vegades, després d’un cant, ens aixecàvem, ens abraçàvem i saludàvem a un inexistiente públic que hagués assistit a aquestes cerimònies del buit de l’ànima.

A cada cant, les imatges i sentit profund del poema, vénen expressats amb les fluctuacions energètiques de les vocals sense arribar a pronunciar les paraules revelant així el contingut ocult del monòleg de la serp soterrada.

Celebrem que surtin a la llum finalment aquests importantíssims testimonis del que van ser les bases i fonament de la música tel·lúrica.

Cant 1. Permanezco sereno

Permanezco sereno,

envueltos los pensamientos

y en mi tierra sepultado

Aquí espacio y unidad

una misma cosa son