2004

Els Pirineus

Després d’haver-hi estat immers durant 5 anys en terres mongoles gravant cants tel·lúrics i convivint amb els últims xamans de la  Serralada de l’Altai,em trobava ja als Pirineus ultimant l’escenificació del personatge El Príncep. La fascinació pel món de les màscares em va portar a alliberar aquestes expressions objectives que tant sempre m’han seduït, fotografiades per la meva amiga i col·laboradora Maria Escobedo.

1996

Sobre imatges, capturades d’un video de  Humà humà  filmat per María Escobedo, va procedir Oriol Vilaseca a digitalitzar les imatges fins a aconseguir aquests Black Buddhas o deïtats de les tenebres.

1976

Barcelona

De retorn de Bali per instal·lar-me definitivament a Barcelona, el fotògraf Joaquin Muntaner em va convocar per a una sessió de fotografies, que jugarien amb el contrast de la presència i posis d’una model amb màscares populars del teatre de Topeng de Bali i jocs d’expressió amb aquestes mateixes màscares.

 

1976

Bali, Indonèsia

Quan vaig conèixer al gran ballarí de Topeng, el mestre Gunka, li vaig comentar que havia quedat fascinat per l’art que practicava i que em sentiria molt honrat de poder rebre alguns ensenyaments de la seva persona que m’orientessin en l’art del port de la màscara. A poc a poc la filosofia i la cultura orientals anirien fent mossa amb el meu procés creatiu.

Sobre fotografies del meu germà Victor Vidal llavors resident en Bali, ha realitzat Oriol Vilaseca el següent fotomuntatge.